Berlin - Del 3

 
Denna pampiga byggnad är Berliner Dom, en kyrka i Berlin. Den började byggas 1894 och stod klar och öppnades 1905. Höjden på den är 115 meter. Klassen spenderade nog i alla fall en och en halv timme med att knata runt i kyrkan och beundra allt det vackra. Bilder från insidan lägger jag upp vid ett annat tillfälle. Det gäller att spara på bilderna och inte lägga upp för många på en och samma gång, haha.
 
Jag fick faktiskt chansen att ta mig upp på utsidan av kupolen och fotografera Berlin från ovan, de bilderna kommer någon annan dag.
 
Nu ska jag fortsätta med mitt forskningsprojekt, "Hur det var att leva som prinsessa i Sverige under 1500-talet". Oh så spännande!
 

Berlin - Del 2

 
Då var det dags för andra delen av min resedagbok från Berlin!
 
När vi checkat in på Heart of Gold, hostelet vi skulle bo på, så gick vi för att äta lunch på Rosmarin Restaurant som låg något kvarter bort. Jag hade ingen aning om vad jag beställde för mat eftersom jag inte förstod menyn, men jag lyckades få in en pastarätt (score!) som var jättegod. Mätta och glada begav vi oss ut på stan för lite sightseeing.
Alldeles utanför restaurangen kunde vi se kupolen på en vacker synagoga, dock gick jag aldrig in i själva byggnaden.
 
Efter det besökte vi ett konstgalleri (tror jag det var), men stannade bara utanför byggnaden. På andra sidan gatan fanns en massa trevlig street art.
Nästa stopp gjorde vi på ett så kallat "ball room", en dansklubb skulle man kunna säga. De erbjöd olika danser olika kvällar och samma kväll skulle de dansa cha-cha och weinervals. Vi gick dock aldrig dit någon kväll och dansade, inträdespriset var ganska dyrt.
 
Snart kommer mer bilder!
 

Berlin - Del 1

 
Nu är jag hemma efter en intensiv resa till Berlin. Vi reste med både buss, tåg och färja, så det tog sin tid att komma fram. 
Första bilden är tagen utanför skolan precis innan vi begav oss mot tåget och andra bilden är tagen i Malmö innan vi skulle ta oss till Trelleborg och färjan till Rostock. Vi kom dit tidigt på morgonen så jag passade på att gå ut på däck runt 5-tiden och fotograferade soluppgången. Vackert!
Och på de sista bilderna är vi äntligen framme i Tysklands huvudstad! Det var en jobbig resa så det var skönt att komma fram.
 
Mer bilder kommer såklart! Skapade en ny kategori på bloggen som heter "Resor" där jag kommer samla alla inlägg från mina resor. Snart åker jag till Belgien också med min pojkvän!
 
God natt!
 

Bye bye Sweden!

 
Jag är ju ganska värdelös på att blogga, men jag har typ inga bilder att visa (och jag tar aldrig med mig kameran när jag går nånstans...). Det ska det bli ändring på!
Idag drar jag nämligen till Berlin igen! Var där 2010 (tror jag) med min högstadieskola och nu drar jag dit med min folkhögskoleklass. Ska bli skoj att se om man känner igen sig.
Så under veckan kommer jag ta en massa bilder som jag kan blogga med!
 
Och ja, jag har stukat handen. Skulle lyfta min tvättkorg när något gick lite snett. Synd att jag är högerhänt...
Äh, jag klarar mig!
 
Ha det fint i Sverige så hörs vi om en vecka eller så!